ŠTUDENTSKO PISMO

Dragi kolega, kolegica. Prosim pošlji to pismo vodstvu svojega študentskega doma (če ga imaš), študentski organizaciji svoje fakultete in univerze ter Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS). Prav tako ga prosim deli med svojimi kolegi, npr. preko fb skupin tvoje fakultete, tvojega študentskega doma.

Spoštovani,

Mnogo študentov se je zaradi krize ob epidemiji COVID-19 znašlo v finančni stiski. Ker nam študentski status ne omogoča prijave na zavodu, niti nimamo pravice do nadomestila ob izgubi dela, je ta stiska še toliko hujša.

Medtem se je nekaterim tudi omejil dostop do študentskega doma, nekateri pa si plačevanja najemnine ta mesec ne bomo mogli privoščiti. Ker je v času epidemije stanovanjska stiska življenjsko nevarna in ker se ne moremo vrniti domov (ki ga bodisi nimamo, bodisi nočemo ogrožati starejših družinskih članov), vas pozivamo, da se za nas zavzamete. Pozovite študentske domove, ministrstvo in druge organizacije, da se v tem času vsem študentom zagotovi stanovanjska varnost in prekine s pobiranjem najemnin do konca krize. Prav tako vas pozivamo, da namenite del svojih sredstev reševanju stanovanjske in preživetvene stiske študentov.

Hvala in lep pozdrav,
Tvoje ime tukaj